Η χώρα μας, λόγω κλίματος ενδείκνυται για την καλλιέργεια πολλών κηπευτικών σε Θερμοκήπια χαμηλών εισροών καθώς σε αρκετές περιοχές δεν υπάρχει ανάγκη θέρμανσης κατά τους ψυχρούς μήνες. Τα κυριότερα κηπευτικά που καλλιεργούνται υπό κάλυψη στην χώρα μας είναι η Τομάτα, η Μελιτζάνα, η Πιπεριά, το Αγγούρι και δευτερευόντως άλλα Κολοκυνθοειδή (Κολοκυθάκι, Καρπούζι, Πεπόνι). Είτε για εγχώρια κατανάλωση, είτε για εξαγωγές, η ανάγκη για χαμηλά υπολείμματα στο παραγόμενο προϊόν όλο και αυξάνεται. Οι Θερμοκηπιακές συνθήκες που επιτρέπουν ταχεία αναπαραγωγή των εχθρών και η αλόγιστη χρήση Φυτοφαρμακών οδήγησαν στην έντονη ανάπτυξη ανθεκτικότητας σε πολλές δραστικές ουσίες.

Αφουγκραζόμενοι την ανάγκη για χαμηλά υπολείμματα και αποτελεσματικές λύσεις, πριν από περίπου 15 χρόνια, η Anthesis άρχισε να εισάγει αποκλειστικά στην ελληνική αγορά ωφέλιμα έντομα και ακάρεα από την κορυφαια εταιρία του χώρου, Bioline Agrosciences για τη διαχείριση των πιο επιβλαβών εχθρών των θερμοκηπιακών καλλιέργειών. Σήμερα, η Anthesis αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ονόματα στα Βαλκάνια, όχι μόνο στη διανομή και τεχνική υποστήριξη  μακρο-οργανισμών, αλλά και για καινοτόμα Φυτοπροστατευτικά Μηδενικών Υπολειμμάτων, σκευάσματα ειδικής Θρέψης και τελευταίας τεχνολογίας Βιοδιεγέρτες όπως:

Isonet-T – Σύστημα Παρεμπόδισης Σύζευξης της Tuta absoluta

Julietta – Μικροβιακό μυκητοκτόνο κατά του Βοτρύτη σε Σολανώδη Θερμοκηπίου

Neemazal T/S – Εντομοκτόνο επαφής και στομάχου με διασυστηματική δράση

Rapax AS – Εντομοκτόνο Bacillus thuringiensis var kurstaki κατά των προνυμφών λεπιδόπτερων

STARSKii – Αρπακτικό άκαρι Amblyseius swiskii κατά του Θρίπα και του Αλευρώδη.

Tricholine ΤΑTrichogramma achaeae, παρασιτοειδές των ωών της Tuta absoluta

Montyline – Αρπακτικό άκαρι Amblyseius montdorensis κατά του Θρίπα και του Αλευρώδη

Oriline Orius laevigatus, αρπακτικό έντομο για τον έλεγχο του Θρίπα στην Πιπεριά.

Η εμπειρία της Τεχνικής ομάδας της Anthesis σε συνδυασμό με την συνεχή εκπαίδευση την καθιστούν πολυδύναμο σύμβουλο της Φυτοπροστασίας Μηδενικών Υπολειμμάτων παρέχοντας στρατηγικές για τη διαχείριση των πιο κοινών εχθρών και ασθενειών των θερμοκηπίων. Παράλληλα εκτελούνται πειραματικά/αποδεικτικά για την αξιολόγηση πολλών νέων σκευασμάτων που μπορούν δυνητικά να αποτελέσουν πολύτιμα εργαλεία στα χέρια των παραγωγών.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτειτε τους παρακάτω οδηγούς:

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΜΑΤΑΣ  ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΚΟΛΟΚΥΝΘΟΕΙΔΗ