Σε δωρεά φυτοπροστατευτικών προϊόντων μηδενικών υπολειμμάτων, προχώρησε η Anthesis, με στόχο την κάλυψη των αναγκών φυτοπροστασίας των καλλιεργειών με φιλικές προς το περιβάλλον μεθόδους, του Δενδροκομικού Σταθμού Πόρου.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των ενεργειών εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της εταιρείας, οι οποίες εστιάζονται στη στήριξη φιλοπεριβαλλοντικών ενεργειών και στην υιοθέτηση μεθόδων αναγεννητικής γεωργίας από τους εκάστοτε εμπλεκόμενους φορείς των τοπικών κοινωνιών.

Tο φθινόπωρο του 2022, στο πλαίσιο της επίσκεψή τους στον Δενδροκομικό Σταθμό Πόρου, οι γεωπόνοι του τεχνικού τμήματος της εταιρείας Anthesis, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τον Διευθυντή του, Γεωπόνο κ. Σωτήρη Λαμπρόπουλο και να ενημερωθούν για το έργο του Σταθμού, τις ανάγκες για την ανάπτυξη των εργασιών του και τους στόχους της τοπικής πρωτοβουλίας.

Ο Δενδροκομικός Σταθμός Πόρου ιδρύθηκε το 1949 με σκοπό την έρευνα σε διάφορους γεωπονικούς κλάδους, αλλά και την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, κυρίως στον τομέα των εσπεριδοειδών. Υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή Γεωπόνου Σωτήρη Λαμπρόπουλου, ο οποίος ανέλαβε το 2017, γίνεται μία σοβαρή προσπάθεια να επαναπροσδιοριστεί και να εκσυγχρονιστεί ο ρόλος του Δενδροκομικού Σταθμού. Στο πλαίσιο αυτό έχει ξεκινήσει η συστηματική καταγραφή και προστασία σημαντικών ποικιλιών με σκοπό μελλοντικά την παραγωγή πολλαπλασιαστικού υλικού, καθώς και τη λειτουργία Εθνικού Σταθμού Καραντίνας. Σημαντικές προκλήσεις προς την υλοποίηση αυτού του έργου, είναι η έλλειψη οικονομικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.

Η Anthesis ως υπερασπιστής της φιλοπεριβαλλοντικής προσέγγισης των καλλιεργειών και της ανάγκης μεταστροφής της Ελληνικής Γεωργίας, στηρίζει τον εκσυγχρονισμό του Δενδροκομικού Σταθμού, ενισχύοντας τη συνέχιση του επιστημονικού του έργου και του ρόλου του στην τοπική κοινωνία.