Η Anthesis ιδρύθηκε σαν ατομική επιχείρηση το 2000 από τον Κομιανό Γεώργιο, Γεωπόνο M.Sc., με σκοπό την παροχή υπηρεσιών σε Oλλανδικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολλαπλασιαστικού υλικού, της υδροπονίας και των θερμοκηπιακών αυτοματισμών.

 

Το 2004, η Anthesis εισέρχεται στην εμπορία ανθοκομικού πολλαπλασιαστικού υλικού στην Ελλάδα παίζοντας έκτοτε κυρίαρχο ρόλο και αλλάζοντας ριζικά τα δεδομένα της εμπορίας και υποστήριξης του κλάδου. Οι ισχυρές συνεργασίες μας με τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες παραγωγής μοσχευμάτων και σποροφύτων ανθοκομίας καταδεικνύουν τη δυναμική εξέλιξη μας σε βάθος χρόνου.

 

Το 2007, η Anthesis μετατρέπεται σε ΕΠΕ και εισέρχεται δυναμικά στην Ολοκληρωμένη Διαχείριση Καλλιεργειών με τη χρήση ωφελίμων εντόμων, σαν φυσική εξέλιξη των σύγχρονων σπουδών του ιδρυτή της στην Ολλανδία. Ως επιστέγασμα της σοβαρής προσπάθειας μας σε αυτόν το σύγχρονο και εξελισσόμενο τομέα είναι η αποκλειστική συνεργασία μας με τη γνωστή πολυεθνική, παγκόσμιας εμβέλειας, Βioline Agrosciences.

 

Έκτοτε, η προσπάθεια μας έχει επικεντρωθεί στην ανάπτυξη και προώθηση καινοτόμων φυτοπροστατευτικών προϊόντων μηδενικών υπολειμμάτων αλλά και έξυπνων λύσεων σε διάφορα πεδία καλλιεργειών, καθιστώντας σταδιακά την Anthesis στη μεγαλύτερη εταιρεία βιολογικών λύσεων στην Ελλάδα.

Το 2021 είναι έτος ορόσημο καθώς ο Ελβετικός Όμιλος Andermatt Biocontrol, παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή και εμπορία βιολογικών φυτοπροστατευτικών, έγινε ο Βασικός Μέτοχος της Anthesis. Μαζί θα οδηγήσουμε τις εξελίξεις στο χώρο της φυτοπροστασίας.