Στην αγορά διατίθενται Κολλητικές Παγίδες τύπου πλάκας και τύπου ρολό και στους 2 τύπους οι παγίδες-πλαστικές επιφάνειες φέρουν ειδική εντομολογική κόλλα για την παγίδευση διαφόρων εντόμων.
Παγίδες τύπου πλάκας: Χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της εξέλιξεις των εχθρών εντόμων. Οι κίτρινες παγίδες προσελκύουν αλευρώδεις, λιριόμυζα, αφίδες, σκιαρίδα καθώς και θρίπες.

Οι μπλέ και οι γαλάζιες προσελκύουν το θρίπα. Οι μαύρες παγίδες χρησιμοποιούνται για την προσέλκυση και παρακολούθηση του λεπιδοπτέρου εχθρού της τομάτας Tuta absoluta.

Τοποθετούνται κυρίως  κοντά σε ανοίγματα αερισμού και εισόδους του θερμοκηπίου, μπορούν όμως δε να χρησιμοποιηθούν και σε υπαίθριες καλλιέργειες όπως εσπεριδοειδή και ελιά (κίτρινες για Δάκο και Μύγα Μεσογείου). Κόλλα φέρουν και οι δύο όψεις της παγίδας . Ο προτεινόμενος αριθμός είναι 20φ παγίδες/1000 m2

 

Παγίδες τύπου ρολό: Τοποθετούνται τόσο περιφερειακά στο θερμοκήπιο κοντά σε ανοίγματα αερισμού και εισόδους όσο και στο εσωτερικό θερμοκηπίων απλώνοντας το ρολό μεταξύ των στηριγμάτων του θερμοκηπίου. Κόλλα φέρει μόνο η μία επιφάνεια του ρολού. Διατίθενται σε χρώμα κίτρινο και μπλε στις παρακάτω διαστάσεις.

 

Περιγραφή Προϊόντος Διαστάσεις Τεμ/Συσκ
Κολλητικές Παγίδες τύπου πλάκας 40cmx25m   250
Κολλητικές Παγίδες τύπου ρολό 30cmx100m

15cmx100m

 4

8