Οι φράουλες θεωρούνται παγκοσμίως μια από τις πιο δυναμικές οικονομικές καλλιέργειες, με την Κίνα και τις ΗΠΑ να κατατάσσονται πρώτες στον κόσμο. Σε ευρωπαϊκή κλίμακα, μερικές από τις χώρες που κυριαρχούν είναι η Ισπανία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, η κύρια περιοχή καλλιέργειας είναι η περιοχή των νομών Ηλείας και Αχαΐας, με περισσότερα από 15.000 στρέμματα υπό κάλυψη. Η Φράουλα καλλιεργείτε και σε άλλες λιγότερο σημαντικές περιοχές όπως η Αιτωλοακαρνανία, η Θεσσαλία και η Κρήτη.

Λόγω του μεγάλου κύκλου καλλιέργειας και της ευαισθησίας της καλλιέργειας σε ασθένειες και εχθρούς, απαιτούνται πολλές εφαρμογές φυτοφαρμάκων, με αποτέλεσμα ένα προϊόν επιβαρυμένο με χημικά υπολείμματα και χαμηλή εμπορική αξία. Οι δυτικοευρωπαϊκές αγορές έχουν τεράστιες δυνατότητες για τους Έλληνες καλλιεργητές, αλλά είναι επίσης ιδιαίτερα απαιτητικές όσον αφορά την ποιότητα των προϊόντων και τα χαμηλά υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Χαρακτηριστικά, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ απαιτούν πολύ μικρό αριθμό δραστικών ουσιών στο τελικό προϊόν και επίσης είναι αυστηρότερες από τα πρότυπα της ΕΕ όσον αφορά τα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων (MRLs).

Για το λόγο αυτό, η Anthesis έχει επενδύσει σε προγράμματα Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας για την καλλιέργεια φράουλας, δίνοντας έμφαση στο συνδυασμό όλων των διαθέσιμων μεθόδων φυτοπροστασίας όπως καλλιεργητικές μεθόδους, βιολογικά εγκεκριμένα εντομοκτόνα/μυκητοκτόνα, παρακολούθηση και παγίδευση και ωφέλιμοι μακρο/μικροοργανισμοί. Ειδική προσοχή δίνουμε στην εξαπόλυση αρπακτικών ακάρεων όπως το P. persimilis (Phytoline) κατά του τετρανύχου και το A. cucumeris (Amblyline) κατά του θρίπα. Η τεχνική ομάδα της Anthesis πραγματοποιεί πολλές επιτόπιες επισκέψεις για την παρακολούθηση του πληθυσμού των ωφελίμων μακροοργανισμών και την αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων.